5.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivBC Kambja edukas algus liigamängudes

BC Kambja edukas algus liigamängudes

BC Kambja võistlushoos. Foto: Heigo Mägi

  

10 oktoobril toimus Kambja Spordihoones Tartumaa II liiga karikamäng korvpallis, kus korvpalliklubi (BC) Kambja saatis edu tulemusega 60:41 Ants ja Sõbrad üle.

Kambja võistkonda esindasid kartmatult: Rauno Kiuru, Paavo Kiuru, Väino Kiuru, Jüri Juhanson, Aarne Mullonen, Meelis Kams, Raiko Maremäe, Tauri Tartes, Kristjan Käärik, Janek Rumjantsev ja "võõrleegionärid" Andrei Vassiljev ja Gaspar Värv. Vigastusega viibis pingil Jorma Drenkhan.

Kambja alustas viisikuga: Väino Kiuru, Paavo Kiuru, Rauno Kiuru, Jüri Juhanson ja Andrei Vassiljev. Mäng algas rabedalt tehti rohkelt vigu – enamasti ründevigu – mõlemalt poolt ja Kambja jäi kaotusseisu 12:5.

Veerandaja lõpuks suudeti vahet vähendada ja tänu Raiko Maremäe vaheltlõikele ja sellele järgnenud resultatiivsele söödule oli poolajaks kaotusseis minimaalne. Kokku Maremäelt 4 blokeeritud viset, 4 lauapalli vaheltlõige resultatiivne sööt ja 2 viga.

Esimesel poolajal oli nõrgaks kohaks vabavisked mis ei tahtnud kuidagi läbi korvirõnga minna. Peale poolaega tehti mõngingaid vahetusi koosseisus ja suudeti hakata vaikselt edu kasvatama, seda nii tõusude ja mõõnadega. Seega murti vana tava kui alustati hästi aga lõpud suudeti ära anda, kuid eks oma osa oli häälekal publikul ja kodusaali eelisel.

Kolmanda veerandaja keskel hakkasid tabama kaugvisked, esmalt tabas Aarne Mullonen, talle järgnes Rauno Kiuru tabava kolmesesega ning seejärel tabas Andrei Vassiljev kaks tabavat kaugviset ja mõned keskpositsiooni visked ning vahe püsis spurdi järel 12-15 punktiline.

Viimane veerandaeg oli ainult vormistamise küsimus taas oli pidurdamatus hoos Andrei Vassiljev tabades  kaugviske ja tegi edukaid läbimurdeid ning oli eksimatu keskpositsiooni visetel. Meelis Kams tegi oma "legendaarse" ehk meelitas välja ründevea vastaselt. Paari viimase aasta järel ei mäletata mängu, kus Kams seda teinud poleks.

Enne mängu lõppu kuid turvalises eduseisus vilistati Paavo Kiurule viies viga ja tema mäng oli sellega lõppenud. Kohtunikud olid Madis Kukk ja Toomas Laan. Lõpuks vormistati 60:41 võit Ants ja Sõprade üle.

Kahtlemata edukas algus BC Kambjale II liiga hooajas. Järgmisel kolmapäeval, 17. oktoobril kell 20.20 Kambjas toimuvatel liiga mängudel on Kambja võistkond vastamisi A-Team'iga.

Indrek Ird /KV

Loetumad