7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivUnipiha laste südikus ja julgus rõõmustas publikut

Unipiha laste südikus ja julgus rõõmustas publikut

Kandlehelid teatrietenduse avaakordiks: Unipiha kooli õpilased viisid „Helde puuraiuja“ Tartusse Veski villasse. Foto: Unipiha algkool

  

Porikuu teisel laupäeval Veski villas pärimusmuusikapäeval osalenud Unipiha kooli folkloorirühm rõõmustas publikut südi ja julge esinemisega.

Mängiti Fr. R. Kreutzwaldi muinasjutu „Helde puuraiuja“ ainetel loodud näidendit.

„Muinasjutt andis hea võimaluse mõelda aja üle, mil puud rääkisid ja inimesed nende jutust aru said,“ põhjendas muinasjutu valikut Eha Jakobson.

„Näidendi proove tehes hakkasid lapsedki aduma, et puud on elusad ning neil on hing sees. Seda oli näha ka laste mängust,“ lisab ta.

„Just niimoodi pidudel esinedes saavad meie lapsed oma esimesed esinemiskogemused, julguse teiste ees laulda ja mängida. Neid, kes täna õpivad 3. ja 4.klassis ei anna võrreldagi 1. klassi omadega. Aastatega tekkinud lavakogemus kulub kõigile lastele hilisemas elus marjaks ära.“

Võru laste ja õpetajate kandlemäng võlus eriti Diandrat (4. kl), Kadri (4. kl) ja Katriini (2. kl), kes ka ise muusikaõpetaja Anneli juhendamisel esimesi samme sel teel astuvad.

„Mulle meeldis eriti Võru muusikakooli kandleõpetajate mäng,“ jutustab teistele hiljem Diandra. “Nägin, kui palju on mul veel õppida, et saada heaks mängijaks.“

Kõigil lastel oli meeldiv võimalus saada vaheajal sõpradeks lastega teistest koolidest. Ühiselt söödi frikadellsuppi, joodi limonaadi ning pisteti põske ka mõni kompvek.

Ka võisid lapsed võrrelda oma käitumist kontserdi ajal teiste laste käitumisega. “See oli nii imelik, kui Võru kandleõpetajate esinemise ajal rääkisid nende lapsed valju häälega,“ kurdab Karl (4. kl) pärast esinemist.

Unipiha lapsed võtsid suurtele ja väikestele mõeldud Tartumaa pärimusmuusikapäevast osa teist korda.

Jõulukavaga esinevad Unipiha lapsed 8. detsembril Tartumaa laste folklooripäeval Tiigi seltsimajas.

Lembit Jakobson

Loetumad