0.9 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTuleohutus Eestimaa kodudes on murettekitav

Tuleohutus Eestimaa kodudes on murettekitav

Päästeameti pressiteade:

Päästeteenistuse projekti „Kodu tuleohutuks!“ raames toimunud kodukülastuste käigus ilmnes, et Eestimaa kodude peamised tuleohutusalased probleemid on katkised ja hooldamata küttekolded, vananenud elektrijuhtmed ja elektriseadmete ebaõige kasutamisviis ning hooletu ümberkäimine lahtise tulega, sealhulgas siseruumides suitsetamine.

Projekti käigus külastasid päästeteenistuse spetsialistid 3973 Eestimaa kodu. Projekti oli kaasatud ka üle poolte Eestimaa kohalikest omavalitsustest, kes soetasid 13 000 suitsuandurit toimetulekuraskustes peredele. 2007. aasta jooksul on suitsuanduri paigaldanud ligikaudu 23 000 leibkonda, kokku on suitsuandur 20% Eestimaa kodudest.

Päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Viola Murdi sõnul mõtlevad täna paljud inimesed oma kodu kindlustamisele varaste eest, kuid vähe sellele, kuidas end tule eest kaitsta. „Oleme teinud ülevaated tuleõnnetustest ning kodude probleemidest maakondade ja ka kohalike omavalitsuste tasandil. Paljuski on mured seotud sotsiaalse toimetulekuga,“ lisas Murd.

Projekti “Kodu tuleohutuks!” eesmärgiks oli parandada inimeste teadlikkust kodu tuleohutusalastest riskidest ning anda oskused, teadmised ja vastavad vahendid kodu tuleohutumaks muutmiseks. Projekt jätkub ka järgmisel aastal.

Eesti on tulesurmade osas Euroopa Liidus esimesel kohal. Igal aastal hukkub meil keskmiselt 140 inimest ning 80% neist eluruumides. Novembri lõpuks oli Eestis tuleõnnetustes hukkunud 111 inimest, 2006. aastal oli see arv 164.

Loetumad