7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivUus aasta toob uue kütusetoetuse maksmise korra

Uus aasta toob uue kütusetoetuse maksmise korra

  

Kambja vallavolikogu arutas oma istungil kütusetoetuse määramise ja maksmise korda ning leidis, et on aeg selles muudatusi teha.

Alates 2008. aasta jaanuarist kehtib uus kütusetoetuse määramise ja maksmise kord, mida siinkohal tutvustan, sest kogemused on näidanud, et mitte kõik vallakodanikud ei loe Koduvallast volikogu istungitel tehtud otsuseid läbi ning ei tea kehtivatest kordadest ja toetustest midagi.

Vastavalt Kambja vallavolikogu 7. detsembri 2002. aasta määrusele nr. 4 (muudetud 15. detsembri 2005 määrusega nr. 5 ning 27. septembri 2007 määrusega nr. 42) punkt 8 makstakse alates 2008. aasta jaanuarist kütusetoetust kõikidele 70-aastastele ja vanematele Kambja valla elanikele üks kord aastas elaniku sünnikuul. Toetust ei maksta hoolekandeasutustes viibivatele elanikele.

Kütusetoetuse saajad teeb elanike registri alusel kindlaks sotsiaalnõunik ja kinnitab vallavolikogu sotsiaalkomisjon. Toetus kantakse hiljemalt toetuse saamise kuu lõpuks saaja pangakontole või makstakse kuu viimasel tööpäeval välja vallavalitsuse kassast. Ladusama asjaajamise huvides võiksid kõik kütusetoetuse saajad, kel on mõnes pangas arveldusarve, selle numbri varakult vallavalitsuse sotsiaalteenistusele teada anda.

Kütusetoetus on 2008. aastal 500 krooni.

Uus kord tähendab seda, et pensionäridel ei ole enam vaja Kambja vallavalitsusele kütusetoetuse avaldusi esitada – igaüks saab oma kütusetoetuse kätte oma sünnikuu lõpuks.

Palume kõiki vallakodanikke vallavolikogu otsuseid puudutav informatsioon meie ajalehes Koduvald korralikult läbi lugeda, sest see on meie parim viis teid teie võimalustest teavitada.

Ilusat aastalõppu ja meeldivat uut aastat soovides

Heli Jaamets,
vallavalitsuse sotsiaalnõunik

Loetumad