16.9 C
Kambja
Laupäev, 27.07.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTartumaa lasteaedade mudilased laulsid Kambjas

Tartumaa lasteaedade mudilased laulsid Kambjas

Pilt:

Vahva päev: Kambja lasteaia laulumaiad mudilased said ülemaakonnalisel laulupäeval nii ise esineda kui teisi laulusuid kuulata. Foto: Arvi Ird

Kambja lasteaed Mesimumm kutsus 3. aprillil 2008 kõigi Tartumaa lasteaedade laululapsi ühisele laulupäevale „Kodulaul”, mis oli pühendatud Eesti Vabariigi 90. aastapäevale.

Kontserdi avas Kambja lasteaia vilistlaskoor lauluga „Pesapuu”.

 

Lasteaedade lapsed laulsid laule Eestimaast, kodust, emast, isast, lastest, lasteaiast, sõpradest, loodusest ja muust, mis neile kallis. Iga lasteaed esines oma lauluga ja lasteaedade mudilaskoor esitas laulud „Sõpradega koos” ja „Seisata ja kuulata!”

Laulud õpetasid selgeks muusikaõpetajad, kes kuuluvad ka maakonna muusikaõpetajate ainesektsiooni töökasse perre. Muusikaõpetajad näitasid oma pillimänguoskust sel korral nõnda, et ilmestasid kaasavõetud saatepillidel laulu „Seisata ja kuulata!”

Laulupäeva kava pani kokku ja vastutas laulupäeva hea kordamineku eest lasteaia muusikaõpetaja Anu Ird. Mesimummi rollis lasteaia juhataja Terje Rüütel kutsus lapsed lavale esinema.

Kontserdil esines 125 last 18st lasteaiast. Tänuks toreda esinemise eest said kõik lauljad seljakoti, mille ulatas neile vallavolikogu esimees ja lapsevanem Mati Luik. Muusikaõpetajatele jäi Kambja „Kodulaulust“ mälestuseks CD-hoidja, tänukiri ja kevadine lillekimp, mille andis üle Kambja vallavanem Ivar Tedrema.

Maavanema tänukirja ja meene pälvisid peo korraldamisega seotud Anu Ird, Terje Rüütel ja Inga Väikene.

Tartu maakonna lasteaedade tublidust näitab seegi, et just kõige väiksematele lauljatele tehti ettepanek esineda 1. juunil 2008. a. Tartus laulupeomuuseumi pargi avamispeol.

Laulupäeval „Kodulaul 2008“ osalesid Kambja lasteaed Mesimumm, Luunja lasteaed Midrimaa, Rannu lasteaed, Elva lasteaed Õnneseen, Võnnu lasteaed Värvuke, Puhja lasteaed Pääsusilm, Valguta algkool- lasteaed, Koosa lasteaed Tipp ja Täpp, Melliste algkool- lasteaed, Lähte lasteaed, Nõgiaru lasteaed, Luke lasteaed Segasumma, Rõngu lasteaed Pihlakobar, Tõrvandi lasteaed Rüblik, Ülenurme lasteaed, Ilmatsalu lasteaed Lepatriinu, Kõrveküla lasteaed ja Konguta kool.

Laulupäeva toetasid Eesti Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp, Tartumaa omavalitsuste liit, Kambja vallavalitsus ja Kambja laulu- ja mänguselts.

Aitäh kõigile kaasaaitajaile ja toetajaile!

Kambja lasteaia Mesimumm
muusika vanemõpetaja Anu Ird

Loetumad