Biojäätmete kogumine Kambja vallas

1152
Biojäätmed

Kambja vallas teostab korraldatud jäätmevedu AS Ragn-Sells kuni 01.10.2022. Endise Kambja vallaosa jäätmeveopiirkonnas toimub korraldatud jäätmevedu segaolmejäätmetele, vanapaberile ning suurjäätmetele kuni 01.10.2022. Endise Ülenurme vallaosa jäätmeveopiirkonnas toimub korraldatud jäätmevedu segaolmejäätmetele kuni 31.12.2022. Biojäätmed ei ole praegu kehtivate hankelepingutega korraldatud jäätmeveo osa. Igal jäätmevaldajal tuleb biojäätmete äravedu või aias kompostimine ise korraldada.

Võimalus tellida teenus

Biojäätmete kogumiseks on Kambja elanikel võimalik tellida Ragn-Sellsit endale biojäätmete vedamise teenus ning biojäätmete konteiner.

Selleks võta ühendust Ragn-Sellsiga e-posti teel info@ragnsells.com või tel 60 60 439. Võimalik sisestada tellimus ka Ragn-Sellsi veebis https://www.ragnsells.ee/

Biojäätmete kogumiseks on vajalik eraldi konteiner, mida on võimalik Ragn-Sellsilt osta või rentida. Konteinereid on  suuruses 80, 140 ja 240 liitrit. Konteineri suurust tuleks valida vastavalt bjojäätmete kogustele. Veo toimumise tiheduse saab klient endale ise valida – soovituslikult korra või üle nädala.

Biojäätmete mahutisse sobivad puu- ja köögiviljad ning nende koorimisjäägid, pagaritooted (leib, sai jmt), liha- ja kalajäätmed, kohvi- ja teepuru koos paberfiltriga, määrdunud papp ja paber, pabermassist munakarbid, majapidamispaber ja pabersalvrätid, toataimed (sh muld ja lõikelilled).

Biojäätmete mahutisse ei tohi panna vedelikke (piimatooted, supid, toiduõli jms), tolmuimejakotte, kiletatud/vahatatud pinnaga paberit, ühekordseid toidunõusid ja -pakendeid (ka biolagunevad), tekstiili ja nahka, suitsukonisid, metall-, plast- ja klaaspakendeid, ohtlikke jäätmeid.

Kino maale
EelmineAutoralli MM etapi Rally Estonia passid on juba müügil
JärgmineCOVID-19 tõttu haiglaravil 274 inimest; uusi nakatunuid 317, vallas 3