Külitsel tähistati aleviku 440. aastapäeva

1207

Külitse järve ääres Kiigemäel toimus kogukonnapäev „Külitse 440“. Filmis ja monteeris Janar Eit.

Laupäeval, 20. augustil toimus Külitse järve (Ropka paisjärve) ääres Kiigemäel kogukonnapäev „Külitse 440“.

Aastapäeva tähistamise eesmärk oli tugevdada kogukonnatunnet, et pakkuda paikkonna elanikele ühendavaid sündmusi ja ettevõtmisi.

Kogukonnasündmuste korraldamise traditsioon sai alguse aastate tagant, mil Kiigemäel toimusid jaanituled ja korraldati laatasid. Nende ettevõtmiste üheks eestvedajaks oli kohalik elanik Vjatšeslav Kihva (rahvapäraselt Vätu), kelle pealehakkamine ja entusiasm oli eeskujuks paljudele. Kogukonnatunnet aitas samuti edasi kanda külapood, mis oli kohalike kohtumispaigaks, kus arutati päevakajalisi teemasid.

Minevikusündmustest tulenevalt otsustasid nüüd kohalikud entusiastid ühendada jõud, et tuua kokku piirkonna elanikud, et tugevdada kogukonda ning saada tuttavaks, tähistades samal ajal 440 aasta möödumist Külitse esmamainimisest.

Kogukonnapäeva raames toimusid vahvad tegevused kogu perele: testiti kodukohvikute maitseid ning enda vibuoskusi Euroopa meistri Rita-Anette Kohava käe all, õpiti võrkpallikoolis Argo Meresaare juhendamisel, uudistati kohalike elanike käsitööd, kuulati põnevaid pajatusi Külitse ajaloost, tutvuti aleviku tänaste elanike ning sõpradega, söödi koos kringlit.

440. aastapäeva tähistamine sai teoks tänu Külitse külaseltsile. Aastapäeva läbiviimist toetas Kambja vald.

Kambja valda kuulub 45 alevikku ja küla. Nendes mitmetes on ka moodustatud kogukonnaühendused ning -seltsid, mis hoiavad oma ajaloolist ja kultuurilist eripära.

Teate edastas: Marko Ojakivi, Kambja Vallavalitsuse kommunikatsioonijuht, 515 6142, marko.ojakivi@kambja.ee

Kino maale
Eelmine17. augustil on Uhtil katkestatud soojusenergia edastamine
JärgmineVallavalitsuse istungilt 26.07.2022