Tegus suvi ja lähenev sügis Aarike Hooldekeskuses

1171

„Jaan läeb jaanitulele….“ Nii alustati sel aastal hooldekeskuse lipuväljakul võidupüha ja jaanipäeva tähistamist.

Juhataja Elle luges ette Andres Lehestiku „Jaaniõhtu luuletuse“:

Jaaniõhtu kui hüpata hooga Ja liduda lati alt läbi

Jõuad tuhande õie aasale Kus hingel ei ole häbi Lüüa karikakrale külge Kurameerida kellukaga Tõrvalillele kleepida ligi

Rõõmust nutta koos helmikaga Kasteheinale jagada jooki Väriheinaga õhtuseid õrnusi Viia maasikamarjale kooki

Ja laulda, tantsida koiduni Kui leiad end põhjast või lõunast

Palju paremal vasemal väljal Sõnajalg seal õitseb, võid noppida Imeõie ta ta vaba on reegleist Õrnalt hoida teda kui unenägu

Ja kõndida temaga kõrvu Läbi suve ja sügise. Talvel mälestuste ilus Kui lonks läti palsamit Lisab elutulele rammu.

Külla oli tulnud üritust ilmestama kauane sõber Pärnust Jüri Samel. Tegevusjuhendaja koos juhatajaga olid ette valmistanud laulikud ühiseks laulmiseks. Kõik laulud olid enne kooskõlastatud Jüriga, et kogu tegevus tema pilli saatel ja eeslaulmisel hästi sujuks. Kõlasid tuntud laulud „Postipoiss“, „Hulkuri valss“, „Mulle mina muidu karjas käisin“,

„Valged roosid“, „Mu isamaa armas“, „Läänemere lained“, „Tulõ aga tulõ“ jne.

Juhatuse poolt oli sel korral väike üllatus: klientidele tänukirjade jagamine. Keda peeti meeles aktiivse osalemise eest ühisüritustel, keda abikäe ulatamisel igapäevategevustes, keda kiideti kauaaegse toreda kliendina.

Pidu lõppes ühise õhtusöögi ja grillimisega õues. Ilm oli ilus ja kõik olid õnnelikud.

Tore, et meie koostöö Kambja koguduse kirikuõpetaja Andrus Mõttusega kenasti laabub ja iga kuu toimuvad jumalateenistused. Oleme üle läinud ennelõunastele aegadele ja kliendid on väga rahul. Peale jumalateenistust järgneb lõunasöök ja siis juba mõnus puhkeaeg. Augustikuu alguses toimunud jumalateenistus peeti koos armulauaga.

Suur tänu Andrusele, kel on lisaks kõigele nii hea lauluhääl, tänu millele paljud osalejadki kaasa laulavad.

30. juunil oli meil au olla tunnistajateks LC Tartu Tamme liikmete koosolekul, kus üks president andis ametit üle teisele. Järgnes kena ühisüritus. President Jan Aasa andis presidendi keti üle Toivo Kangrole. Hooldekeskuse pere poolt ulatasime tänukirjad neile LC Tartu Tamme liikmetele, kes enam kui viis aastat on osalenud Aarikel „Teeme ära“ talgupäeval ja lionsite ülemaailmsel heateo päeval. Nendeks olid Jan Aasa, Gunnar Leht, Andrus Nõmmisto, Andrus Kõre, Toivo Kangro, Andres Kärp. Inimesed, kellega koos tegutsetakse, moodustavad sõpruskonna. Meie tänu LC Tartu Tamme liikmetele ja presidentidele 15. aastat tagasi alguse saanud sõpruskonna eest!

3. juulil toimus töötajate ja nende pereliikmete ühine väljasõit, mille raames külastasime Kääpa hooldekodu, SA Kalevipoja Koda ja veetsime mitu tundi laevasõidul Kuremaa järvel. Saime teada palju põnevat Kalevipojast ja Kuremaa ajaloost ning tutvusime Kääpa hooldekodu tööde ja tegemistega. Igaüks avastas midagi enda jaoks.

Üksikud meie kliendid ja töötajad osalesid Kambja valla memme-taadi peol. Osavõtt ei olnud kahjuks eriti rohkearvuline, ent kedagi ju sundida ei saa.

Rõõmustame, et hooldustöötajate puhketuba peahoones sai uue ilme, uus mööbelgi on paigas. Käimas on rekonstrueerimistööd 12 korteriga elamu teise püstaku kahes kolmetoalises korteris, mille valmissaamisel ja sisustamisel saame juurde 10 kohta eakate klientide tarvis. Remonditöid aitab rahastada Kambja vallavalitsus.

Kuna algab 2019. aasta tegevuskava ja eelarve koostamine, siis on esitatud töötajatele palve anda tagasisidet, teha ettepanekuid ja avaldada arvamust, mida oleks tarvis teistmoodi teha, mida paremini korraldada jne. 15. augustil külastas meid sotsiaalkindlustusamet. Loodame, et oleme oma tööd teinud kliendisõbralikult, järgides seadusi ja nendega kaasnevaid nõudmisi. Rahule jäädi meie dokumentatsiooniga, väga meeldis kodune õhkkond, värviküllased ruumid jne. Siiski on ettepanekud ja soovitused, kuidas oma tööd paremini korraldada, alati teretulnud.

Hooldekeskuse rahval on ees rahvusvahelise eakate päeva ja tänupüha tähistamine, töötajatele 16. oktoobril koolitus teemal „Pinged tööl – kuidas paremini toime tulla“. Ja kaugel see advendiaeg ja jõuludki enam…

Endiselt ootame oma kollektiivi tööle kahte hooldustöötajat, kas siis 0,5 või 1,0 ametikohale.

Imelist suve jätku, olge hoitud ja armastatud!

ELLE OTT,
SA Aarike Hooldekeskus juhatja

Kino maale
EelmineKõikjal Eestimaal on palju uudistamisväärset näha ja kuulda
JärgmineKambja vabatahtliku komando väärikas juubelisünnipäev