Kambja pere- ja noortekeskuse halloween’i-nädal

391
Halloweeni pidu Kambja pere- ja noortekeskuses. Foto: Sandra Johanson

Valisin oma õppekavasse mooduli „Ettevõtlikkus ja ettevõtlus“, mille raames pidin läbima kogukonnapraktika, kestusega 15 tundi. Praktikakohana jäi sõelale MTÜ Õnnemaa Kambja pere- ja noortekeskus. Seal viisin koos noorsootöötaja Sandra Johansoniga läbi noortekeskuse koolivaheaja programmi – halloween’i-nädala. See oli esimene teema, mille meie esmakohtumisel pakkus Õnnemaa juhataja Kersti Leis. Ettepanek kõnetas mind ja otsus oligi tehtud.

Esimesel päeval valmistasime lastega halloween’iteemalisi pulgakooke. Sain juhendamisega päris hästi hakkama ning pulgakoogid maitsesid lastele väga. Teisel praktikapäeval toimus halloween’i filmiõhtu. Eelnevalt tegime ruumides ümberkorraldusi, et osalejatel oleks põnev ja huvitav. Juhataja organiseeris keskusesse ka popcorn’i-masina, mis tõi lastele palju rõõmu.

Praktika viimasel päeval toimus vinge halloween’i-pidu, mille jaoks ka mina, Sandra ja Kersti riietusime nõidadeks. Eelnevalt oli meil võimalus käia Vanemuise kostüümilaos, mis oli samuti eriline kogemus.

Halloweeni-teemaliste pulakookide valmistamine Kambja pere- ja noortekeskuses. Foto: Sandra Johanson

Kõik lapsed ilmusid kohale kostüümides ning hea tujuga. Peanõid kuulutas kõikidele peokülalistele, et noored nõiatütred Sandra ja Victoria sooritavad täna oma esimest eksamit.

Viisime läbi erinevaid halloween’i-teemalisi mänge ja tegevusi. Õnnemaa koostööpartnerid Stilisma OÜ ja Maiasmoka Varakamber andsid samuti suure panuse peo üllatuste osas. Esimene neist dekoreeris ühe ruumi põnevaks õudustetoaks ja teise poolt oli igal osalejal võimalus õudustetoas taldrikutäis nõiaköögi hõrgutisi saada. Peo lõpus toimus aardejaht ning iga noor sai kuldsest kastist üllatuskingituse, mille võis avada alles kodus. Lisaks pakiti kõigile osalejatele kaasa šokolaadist tehtud sõrmed ning hambad. Eksam sai sooritatud edukalt.

Sain praktikalt kaasa palju uusi kogemusi, tutvusi ning häid emotsioone. Olen väga rahul, et valisin enda praktikakohaks just MTÜ Õnnemaa, sest see on täis andekaid ning toredaid lapsi ja. lisaks on neil väga abivalmis, kokkuhoidev ning rõõmsameelne kollektiiv. Olen kogemuse ning võimaluse eest väga tänulik.

Victoria Hindriksoo
Tartu Kristjan Jaak Petersoni Gümnaasiumi 11. klassi õpilane

Kino maale
EelmineMida õppisin kogukonnapraktikandina?
JärgmineKohtume raamatukogus! Raamatukogupäevad 2022