Aitame nii palju, kui suudame ja saame

317
Ukraina sõdurid talvistes maskeerimisvormides.
Tänulik tagasiside sealt eemalt – kinnituseks, et kõik saadetu on pärale jõudnud. Foto: erakogu

Ülenurme käsitööseltsi liikmed ja meie mõttekaaslased on juba pikemat aega püüdnud abiks olla sõja küüsi sattunud ukrainlastele. Tänavu oleme kudunud ohtrasti sokke-kindaid ja kogunud edasisaatmiseks ka kõikvõimalikke sooje rõivaid ning majapidamistarbeid. Mõni nädal tagasi läks teele meie kudujate loodud 30 sokipaari. Ettevõtmisega liitusid ka Alatskivi naisseltsi kudujad, nõnda sai soojade villaste esemete saadetis lõppkokkuvõttes üsna muljetavaldav. Pistsime iga sokipaari sisse saajale kosutuseks ka pisikese maiustuse.

Me soki- ja kindakudumine ning soojade rõivaste kogumine jätkub endise hooga, sest talv ju veel kestab… Võtame ka oma seltsiruumis Ülenurmes Pargi 7a vastu ukrainlaste abistamiseks mõeldud rõivaid ning esemeid ning anname need üle edasisaatmiseks ja jagamiseks.

Vestluses abisaadetiste korraldusmeeskonna ühe liikme Galina Strelovskaga täpsustasime, mida kõike seal kaugel veel vajatakse ja see nimekiri on pikk: generaatorid, termotekid, esmaabi- ja hügieenitarbed, maskeerimisrõivastus, toiduained (kiirnuudlid, konservid, energiabatoonid), akujaamad, pealambid, akupangad telefonide laadimiseks, multitööriistad demineerijatele, talvised magamiskotid, fliis- või villased tekid, soojad rõivad…

Lauatäsi sokke koos maiustustega.
Ülenurme käsitööseltsi liikmete kootud sokid on teekonnaks valmis, ainult pisikesed maiustused veel sokininadesse vaja poetada. Foto: Külli Raiv

Kel võimalus ja tahe abistada, võib helistada Galinale telefonil 5342 4932 ning täpsustada, mida ja kuhu tuua saaks.

Meie valda Kambjasse ja Ülenurme majutatud põgenikepered on koos kohalikega juba toreda kogukonna moodustanud ja aitavad omasid seal kaugel nii jõuliselt, kui vähegi saavad ja suudavad. Kõik, kes on laatadel või muudel sündmustel ukrainlastest perenaiste valmistatud toitu ostnud, on tegelikult sellega ka nende kaasmaalasi toetanud – müügitulu kasutatakse kodumaal vajatava hankimiseks. Saadetised läkitatakse lõuna poole teele nii tihti, kui järjekordne laadung jälle kokku saadakse.

On liigutav kogeda, kuidas tänulikkus sealt eemalt meieni tagasi kajab. Kui järjekordne saadetis on pärale jõudnud, antakse kohe tagasisidet – siinpoolsete korraldajateni jõuavad fotod sellest, kuidas abi on kohale jõudnud ning teeb saajatele seal nisupõldude ja päevalilleväljade maal siirast heameelt. Ka väike abi on toeks ning võetakse tänuga vastu!

Maire Henno
Ülenurme käsitööseltsmaire

Kino maale
EelmineDirigent Kalev Lindal: „Elame veel, laulame veel!“
JärgmineTõrvandi raamatukogu pidas 75. sünnipäeva