„Kolhoosirahva” suur lõikuspidu Vana-Kuustes

2450

Kuuste Meesteselts taaselustas vana traditsiooni – Kuuste koolimajas toimus meeleolukas „Suur lõikuspidu”.

Kui kolhoosiajal oli ikka kombeks, et igal sügisel peeti hooaja lõpetuseks lõikuspidu, siis pärast ühismajandi lagunemist oli selline koosviibimine Vana-Kuustes alles esimene.

Lõikuspidu oli mõeldud stiilipeona. Osavõtjad tulid kolhoosiaegse stiiliga innukalt kaasa, mõni neist sõitis kohale isegi vanema Ladaga. „Kolhoosi esimees” Urmas Kaseorg üllatas seltskonda sellega, et jõudis pärale lausa musta Volgaga. Peoruumides oli üles seatud retronurk kolhoosiaegsete esemete ja fotodega. Üles oli leitud ka 27 aastat kadunud olnud Vambola kolhoosi silt (originaal!), mis üheks õhtuks leidis koha „kolhoosirahva” peoruumis.

Lõikuspidu algas tavakohaselt kolhoosi esimehe ja partorgi sõnavõttudega. „Kolhoosirahvas” nautis praeguse aja muusikalisi ja tantsulisi etteasteid. Võisteldi mitmeti, ka 30 aasta vanustest Maalehtedest teabe otsimises. Kiiremad võistlejad said auhindadena „kolhoosi abimajandi” toodangut (Vambola Vallatu ja barankarõngad). Toidupoolist pakuti nii Haava kõrtsi vaagnatelt kui retrovõileibadena (kilu tomatis jne).

Organiseeritud oli ka lõikuspeo õnneloos, mida viidi läbi vanade toidutalongidega. Saadud tulu annetati Kuuste kooli ja lasteaia hüvanguks – spiraalköitja muretsemiseks.

„Kolhoosirahvas” oli lõikuspeol ülimalt aktiivne. Kui lavale astus õhtu peaesineja Ane, oli tantsuplats pilgeni täis esimesest loost viimaseni, eriti aga paljude lisalugude ajal.

Peorahvas avaldas lootust, et selline meeldiv üritus saab taas traditsiooniks ning toimub kindlasti ka järgmistel aastatel. Korraldajad tunnustavad abi ja toetuse eest Kambja vallavalitsust, Kuuste kooli, Ülenurme muusikakooli, „Rütmika” tantsutüdrukuid ja Haava kõrtsi. Kiitus kõigile osalejatele ja abilistele!

URMAS KINK,
KULDAR LEPIK,
MTÜ Kuuste Meesseltsi nimel

Kino maale
EelmineKambja kirikus saab nautida õigeusu vaimulikku muusikat
JärgminePunase päästeauto päästmine