Kambja kirikus saab nautida õigeusu vaimulikku muusikat

721

Reedel, 7. detsembril kell 19.00 esineb Kambja kirikus tuntud kooriansambel Orthodox Singers. Dirigent Valeri Petrovi juhatusel esitletakse haruldast õigeusu jõulumuusika kava.

Kontserdikava on täis kauneid jõululaule. Ansambel esitab vanavene, Serbia, Kreeka, samuti väga haruldasi IV sajandi Süüria jõuluaule, mida esitatakse aramea keeles (Jeesuse Kristuse keeles). Kõlavad ka heliloojate Valeri Kalistratovi, Mihhail Lagunovi, John Taveneri, Galina Grigorjeva jõuluteosed. Saab kuulata ka Valeri Petrovi vaimulikku heliloomingut.

Vokaalansambel Orthodox Singers on tuntud õigeusumuusika tutvustaja ja edendajana nii Eestis kui ka mujal. Ansambli esinemismaneeri iseloomustab täielik süvenemine pühakirja igasse sõnasse, laitmatu hääletehnika ja stiilitaju. Kriitikud on korduvalt esile tõstnud ansambli lausa üleloomulikku oskust säilitada esitamise käigus teose vormiühtsus, saavutades samal ajal võrratult dünaamilise piano, mida kõige paremini kirjeldab väljend „heli sulab ära”. Ansambel koosneb kutselistest muusikutest ja on pühendunud õigeusu kirikulaulule, mida kontserdisaalis saab harva kuulata. Ansambel tegutseb Eesti kultuurimaastikul peaaegu 30 aastat.

Pileteid hinnaga 10 ja 5 eurot saab jõulukontserdile osta Piletilevi müügipunktidest, samuti enne kontserdi algust kohapeal.

MARIA PETROV,
Orthodox Singers


Orthodox Singers´ jõuluootuse kontsert

Kino maale
EelmineJõulud Ülenurme gümnaasiumis
Järgmine„Kolhoosirahva” suur lõikuspidu Vana-Kuustes