Proovi vibulaskmist Musta Noole vibuklubis!

876

Maastikuvibulaskmine on natuke sarnane kettagolfile, kus sihtmärgid on paigutatud loodusesse ja nii treeningu kui võistluse juurde kuulub mõnus jalutuskäik maastikul. Harrastusena kogub vibulaskmine Eestis ühe rohkem populaarsust; see sobib perekondlikuks meelelahutuseks, firma kliendiürituseks, sportlikuks hobiks või mõnusaks ajaveetmiseks sõpradega.

Minust

Olen amatöörsportlasena tegelenud vibulaskmisega 15 aastat, millest 8 aastat lasin pikkvibu ja viimased 7 aastat plokkvibu. Olen osalenud nii kohalikel kui rahvusvahelistel vibuvõistlustel. Plokkvibulaskmises on aastate jooksul minu nimel olnud mõnedki Eesti rekordid, seni kõige uhkem tulemus on aga aastal 2019 Hollandis lastud jahiringi Euroopa rekord. 3D (loomakujude) laskmises seni kõrgemad tulemused on EM pronks 2018 Saksamaal ja MM hõbe 2017 Itaalias. Vibulaskmine on minu kirg – kuulun ka Tartu Vibuklubisse ja juhin vibuklubi Mägilased ja tutvustan seda hea meelega ka teistele.

Koolitajana

Et areneda ise vibulaskjana ja anda edasi oma kogemusi, olen läbinud vibutreeneri III ja IV taseme koolitused, mul on täiskasvanute koolitaja kutse VI tase. Viin läbi erinevaid vibuteemalisi loenguid – pikkvibust, noolest, plokkvibust, vibujahist. Talvisel hooajal treenin vibuhuvilisi Tartus Veeriku linnaosas siselasketiirus.

Pikkvibukursus augustis Külitses

Sellel suvel pakun esmakordselt võimalust pikkvibu lühikursuseks Külitse aedlinnas kolmele erinevale vanuserühmale (lapsed 7-12, 13-16, täiskasvanud ja noored alates 17 eluaastast), gruppide suurus 3-6 inimest. Kursus kestab 4 päeva, esmaspäevast neljapäevani, korraga 2 akadeemilist tundi, kursuse hind 55-65 eurot. Pikkvibukursusel tutvume vibude ja vibutüüpidega, noolte ja varustusega, erinevate võistlusformaatidega, õpime lasketehnikat ja teeme erinevaid harjutusi. Õpiaeg lõpeb väikese võistlusega, kõigile osalejatele antakse mälestuseks vibuküti tunnustäht. Kokkuleppel võin kursust läbi viia ka Ülenurmes või Kambjas.

Kui sul tekkis küsimusi, huvi ise vibulaskmist proovida, osaleda vibukursusel või kutsuda Musta Noole vibuklubi mõnda üritust-koolitust läbi viima, siis minu kontaktid on järgmised: Rita-Anette Kohava, rita@mustnool.ee, tel 523 2177, https://www.facebook.com/Mustnool

RITA-ANETTE KOHAVA,
vibutreener

Kino maale
EelmineKiivitaja talu kutsub vabaõhukontsertidele!
JärgmineSport koolis ja selle ümber