Galerii: Ülenurmele istutati maailma suurim Eesti kaart

1647
GALERII: Ülenurme poldri äärde istutatud maailma suurim Eesti kaart. Fotod: PROSAWOOD

Pühapäeva, 20. mai pärastlõunal istutati Ülenurmele poldri serva maailma suurim Eesti kaart. Puudest istutatud kaart on Eesti brändi Prosawood kingitus Eesti Vabariigile 100. sünnipäevaks.

„Eesti kaardiga puust käekell on juba olemas. Leidsime, et nüüd on aeg istutada puudest Eesti,“ ütles Prosawoodi asutaja Raido Prosa.

Kaarti istutas kokku ligi 150 istutajat. Puudest moodustatud kaardiga soovitakse püstitada kaks maailmarekordit korraga: kõige suurem Eesti kaart ning suurim istutatud kaart maailmas.

Ehkki Prosawoodi meeskond on oma brändi tegutsemise ajal puid istutanud varemgi, on sellise mastaabiga ettevõtmine esmakordne. „Esimesel tegutsemisaastal istutasime umbes tuhat puud. Tänavu saame istutada juba 2900 puuistikut,“ sõnas Raido Prosa ja nentis, et kuna Eesti kaardi kujul sai istutatud ligi 2000 puud, saavad ülejäänud puud maasse hiljem Võrumaal.

Ettevõtmise eestvedaja tunnistab, et istutamistalgute mastaap tekitas korraldajates aukartust. „Tõtt-öelda oli meil veidi hirm naha vahel, kui nägime, et üritus nii paljudele korda läheb ja kui registreerumisi hakkas tulema nagu seeni pärast vihma,“ ütles Prosa ja lisas, et sellegipoolest otsustati ürituse mastaabil lasta kasvada ning sealjuures protsessi ise maksimaalselt nautida.

Istutamispäeva lõpetas metsakontsert ansamblilt Curly Strings. „Kontsert oli meie viis tänada kõiki toredaid loodusesõpru, kes kogu ürituse toimumisse oma panuse andsid,“ sõnas meeskonna teine liige Märt Leiman.

Prosawoodi meeskond tänab istutamistalgutesse panustajaid ning kutsub üles kõiki Eesti ettevõtteid, brände ja kollektiive leidma mooduse, kuidas Eesti loodusele ja ühiskonnale midagi tagasi anda. „Mitte et kõik peaksid nüüd hoolega nimelt istutamistalguid korraldama, vaid leidma oma viisi, kuidas väljendada tänu selle eest, mis on meie ümber ja kuulub meile kõigile,“ lõpetas Raido Prosa jutu.

Prosawood on Eesti elustiilibränd, mis tegutseb alates 2015. aastast. Bränd disainib ja toodab loodusest inspireeritud käekellasid, päikeseprille ja telefonikorpuseid ning on võtnud eesmärgiks iga müüdud toote kohta istutada Eesti mulda ühe puu.

RAGNAR KEKKONEN

Kino maale
EelmineÜlenurme muusikakoolis
JärgminePitsivahtu ja meelihellitavaid elamusi