Algas kodukompostrite ja biojäätmete konteinerite taotluste vastuvõtt

3041
Biojäätmete konteinerit tuleb jäätmevedajal regulaarselt tühjendada. Foto: Marko Ojakivi

Taotlusi kodukompostri ja biojäätmete konteineri soetamiseks võetakse vastu infosüsteemis EVALD.

Jagamise eesmärk on laiendada biolagunevate jäätmete liigiti kogumist kortermajades ja propageerida nende jäätmete kohapealset kompostimist eramajades ning vähendada biolagunevate jäätmete hulka segaolmejäätmetes. Projekti Kambja vallas toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) 50 257,6 euroga.

Kodukompostreid jagatakse kuni kahe korteriga elamutele (sealhulgas üksikelamu ja paariselamu) ning biojäätmete konteinereid korteriühistutele.

Ühe kodukompostri hind on 280,668 eurot, millest 196,668 eurot tasutakse KIKi toetuse raames ning 84 eurot tasub kodukompostri ostja vallavalitsusele omaosalusena. Biojäätmete konteineri hind on 37,2 eurot, millest 21,8 eurot tasutakse KIKi toetuse raames ning 15,4 eurot tasub kogumismahuti ostja vallavalitsusele omaosalusena. Inventari tasu on ühekordne ning üleandmisel saab ostja inventari omanikuks.

Taotleja on kohustatud kasutama inventari sihtotstarbeliselt vähemalt kolm aastat lepingu sõlmimisest ning tagama inventari nõuetekohase paigaldamise, säilitamise ja hoolduse.

Taivo Prants: „Tingimus on, et kinnistu, millele kodukompostrit/biojäätmete konteinerit taotletakse, on liidetud aastaringselt korraldatud jäätmeveoga ja seal on olemas rahvastikuregistri andmete kohane elukoht vähemalt ühel isikul.“

Kodukompostrit saab taotleda:

  1. Isik, kes on registreeritud Kambja valla aadressile, millele kodukompostrit taotleb.
  2. Keegi teine oma lähedasele/tuttavale Kambja valda sisse kirjutatud isikule (näiteks laps, kes elab naabervallas, taotleb kodukompostrit oma emale). Vajalik on teada isiku isikukoodi, kellele kompostrit taotletakse.

Biojäätmete konteiner on biojäätmete kogumiseks ette nähtud vastupidavast plastist pruuni värvi käsitsi suletav ja teisaldatav 140-liitrine kogumismahuti, mida tuleb jäätmevedajal regulaarselt tühjendada.

Kodukomposter on kodumajapidamises tekkinud biojäätmete tekkekohas mikro- ja makroorganismide kaasabil aeroobseks lagundamiseks ettenähtud 200-liitrine aastaringseks kasutamiseks mõeldud kinnine ja üleni soojustatud kiirkomposter HOTBIN MK mahutavusega 200 liitrit.

Kodukompostrite ja konteinerite ostmiseks viidi läbi riigihange, mille võitjaks osutus Kleenoil Eesti OÜ. Riigihanke tulemusel soetatakse 250 HOTBIN MK (kasutusjuhend) 200 liitri suurust soojustatud kiirkompostrit ja 50 biojäätmete konteinerit kogumaksumusega 72 027 eurot.

Tellitu saab kätte reedel, 14. oktoobril kell 9–15 Tõrvandist Papli 5. Samuti teavitatakse tellijaid personaalselt.

TÄIENDATUD 03.02.2023
Kiirkompostrite ja biojäätmete konteinerite jagamine on lõppenud!

Lisainfo valla keskkonnaspetsialistilt Taivo Prantsilt, 5919 3320, taivo.prants@kambja.ee

Projekti viiakse ellu heitmekaubanduse (CO2) kauplemissüsteemi toetusega ja rahastatakse keskkonnaministeeriumi rahvusvahelise kliimakoostöö vahenditest.


Teate edastas: Marko Ojakivi, Kambja Vallavalitsuse kommunikatsioonijuht, 515 6142, marko.ojakivi@kambja.ee

Kino maale
EelmineKambjas tänati pikaajalisi haridustöötajaid
JärgmineRahvamajade päeval saab osaleda põnevatel sündmustel