Kambja Noorteka aastalõpu tegemised

570
Noortekeskuse ette tekkis helkuripuu, mille küljest iga soovija saab endale sobiva helkuri valida.

19. – 23. novembril osales Kambja Noortekas üleriigilisel noorsootöönädalal. Nädala jooksul korraldasime noortega küsitluse noortekeskuse külastamise põhjuste kohta. Küsitluste põhjal valmis ka sõnapilv, kuhu iga küsitluses osaleja vastus kirja sai. Erinevad põhjused, miks noortekat külastada, leiad pildilt.

Teine suurem sündmus novembris oli Lõuna prefektuuri üleskutsel korraldatud helkurikõnd „Helkuriga sõbraks“ 26. novembril. Helkurikõnniks valmistusime juba novembri meisterdamisringides ning valmistasime 120 helkurit, mida helkurikõnnil jagasime. Suur aitäh ASile TartekPlus materjalijääkide eest! Helkurikõnnil osales ka Ly Brikkel Lõuna prefektuuri teabebüroost, kes rääkis helkurikandmise olulisusest ning sellest, kus peaks helkur asetsema, et temast kõige rohkem abi oleks. Helkurikõnni lõpetuseks valmis noortekeskuse ette ka helkuripuu, mille küljest iga soovija saab endale sobiva helkuri valida. Kes aga meeldivat helkurit ei leidnud, see astugu noortekast läbi ja saab ise endale meelepärase helkuri valmistada!

Ka detsember on noortekas tegus aeg – jõuluootus ja väike ärevus, kas päkapikud ikka kommi toovad ja kas lumi jõuluks tuleb või mitte. Olgu selle lumega kuidas on, aga Kambja Noorteka jõuluheategu tuleb küll. Sel aastal otsustasime meisterdamisringiga toetada MTÜ Vaprusehelmed tegevust ning valmistame erinevaid vaprusehelmeid, mis aitavad krooniliste haigustega lastel valulike raviprotseduuridega toime tulla (täpsem info Facebook/Vaprusehelmed). Kõik, kes soovivad oma panuse anda vaprusehelmeste valmimisse, saavad liituda meie noortega noorteka lahtiolekuaegadel kuni 4. jaanuarini.

Jätkame ka sel aastal oma akende kaunistamise traditsiooni ning kogu detsembri jooksul ilmuvad akendele erinevad pildid ja asjad, mis noorte meelest on jõuludega ja jõuluootusega seotud. Viimane aken valmib 21. detsembri jõulupeoks.

Kambja noortekeskuse jõulupidu ja jõuluõhtusöök toimub reedel, 21. detsembril kell 17.00. Sel aastal on jõulupidu natuke teises võtmes – lööme ise käed külge ning saamisele lisaks anname ka omalt poolt panuse jõulurõõmu. Kui soovid jõulupeole tulla, aga igapäevaselt noortekas ei käis, siis anna oma huvist teada meie meiliaadressil kambja.noortekas@gmail.com.

Pärast jõulupidu oleme jõulupuhkusel kuni 2. jaanuarini. Vaheaja viimastel päevadel tutvume noortekas erinevate lauamängudega. Meile tuleb külla Marje Mumm Apollost ning reedel toimub suur 2019. aasta lauamängude turniir! 2.-4. jaanuaril oleme avatud kell 12.00 – 18.00. Jaanuari esimesest nädalast alustavad ka meisterdamisring ning kokandusring juba uute teemadega.

Põnevat avastamist jõuluakendel ning rahulikku jõuluaega!

Kambja Noortekeskus,
MTÜ Öökull

Kino maale
EelmineVana-Kuuste raamatusõprade mõnus taaskohtumine meie oma kirjanikuga
JärgmineKoolimajas arutleti liikluskorralduse teemadel