Eesti kirjanduse päev päädis meeleoluka draamakonkursiga

234

Draamaõpe ja rollimängud arendavad empaatiavõimet ning oskust asetada ennast kellegi teise “kingadesse”. Võimalus kehastuda ümber kellekski teiseks, samastudes oma rolliga, kasvatab mõistmist endast erinevate suhtes ning toetab kiusamise ja/või vaimse vägivalla pidurdumist. Muinasjutud omakorda on elutõdede pehmemad ja kontsentreeritumad versioonid, milles avalduv õpetlikkuse aspekt on arusaadav juba ka koolieelikutele. Tuttava muinasjutu idee edastamine oma klassiga arendab koostööd, ettevõtlikkust, loomingulist lähenemist ning kasvatab vastutustunnet.

Kambja Ignatsi Jaagu koolis oli 6. veebruaril koolipere oodatud majja erinevate muinasjuttude tegelastena, mistõttu võis korraga kohata mitmeid Pipisid, Tuhkatriinusid, rebaseid ning nõidasidki. Hommik algas tantsustuudio Roos säravate neidude avatantsuga, kes kutsusid publikut sisenema võlumaailma. Tegusad algklasside õpilased demonstreerisid põneva moeshowga oma silmapaistvaid kostüüme ning 5.-9. klasside õppurid esitasid eelnevalt ette valmistatud lugude mõtteid. Maagilised tantsijad tõid vaatajateni müstilise tribal fusioni „1001 öö“ tantsu ning päeva lõpuks esietendus Inga Roosi kirjutaud ja lavastatud etendus „Kõrge lend“. Auväärt žürii valis algklasside seast välja neli silmapaistvaimat kostüümi, draamakonkursi peaauhinna, klassiga põgenemistuppa, võitis 5. klass ning parima näitlejana viis Oscari koju Kristina Mark.

Suur tänu ja kummardus kõikidele kaunitele tantsijatele, näitlejatele, kostüümikandjatele, žüriile ning heatahtlikule publikule.

Inga Roos

Kino maale
EelmineLõunakeskuses on avatud Tartumaa õpilaste talvise joonistuskonkursi tööde näitus
JärgmineKorrektsed andmed rahvastikuregistris lihtsustavad suhtlust vallavalitsusega