1.9 C
Kambja
Laupäev, 27.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivUnipihas tähistati sügise sünnipäeva hoogtööga

Unipihas tähistati sügise sünnipäeva hoogtööga

Rõõm tehtud tööst: „Jäätisesöömine pärast talgutööd suvesoojal koolitrepil oli eriti tore,“ leidsid kõik koolitee ilusaks tegijad. Foto: Eha Jakobson

  

Kaks korda aastas – mais ja septembris – korrastavad Unipiha lapsed oma kooliteed. Seekordne koolitee puhastamine suve jooksul kogunenud prügist sattus kokku sügise sünnipäeva tähistamisega.

„Osa inimesi ei hooli loodusest,“ ütleb Triinu (1. kl) jäätisepaberit suurde musta kilekotti pannes. „Väga hea, et minu kodus sääraseid inimesi pole.“ Tema sõbranna Giisela täiendab omalt poolt: “Mulle ei meeldi prahi sees käia. Me võtame alati tee pealt prügi üles.“

Kui koolitee viimaks puhtaks saab, on kaks suurt musta prügikotti peaaegu täis. Need rändavad küla lõpus asuvasse konteinerisse. Kõige rohkem prahti oli vana meieri juures, kus küla- ja linnast ujuma tulnud noored suvel koos käivad.

Eriti tublid maantee äärte puhastajad olid Tauri, Triinu ja Giisela (1. kl); Iris, Kadri, Egle ja Katriin (2. kl); Laura ja Aule (3. kl); Diandra ja Meelis (4 kl).

Eha Jakobson

Loetumad