5.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTartu maavanem austas maakonna teenetemärgiga Hilja Neumanni

Tartu maavanem austas maakonna teenetemärgiga Hilja Neumanni

  

2005. aastal asutas maavanem Eha Pärn Tartumaa teenetemärgi, millega tunnustada inimesi, kes oma töö ja tegevusega on maakonna arengule ja inimeste heaolule enim kaasa aidanud. Tänavu pälvivad aumärgi Kambja valla kultuuritegelane Hilja Neumann, maestro Alo Ritsing ning kauaaegne põllumajandusjuht Kalju Roosve. Hilja Neumann on töötanud pikki aastaid Tartumaal pedagoogina ning olnud Kambja kandi kultuurielu eestvedajaks. Eesti vanima segakoori liikme ja koorivanemana on ta kandnud Eesti koorilaulu hälli traditsioone. Seitse aastat on Hilja Neumann juhtinud Kambja Laulu-ja Mänguseltsi, mis ühendab kõiki Kambja kultuurikollektiive. Tema sulest on ilmunud mitmeid kultuuriloo ja koduloo alaseid kirjatöid.

Maavanem Esta Tamm annab teenetemärgid autasustatutele üle 23. veebruaril Vanemuise kontserdimajas toimuval Eesti Vabariigi 88. aastapäevale pühendatud kontsert-aktusel.

KV Online

Loetumad