Kambja naisansambel Lüüra: Lichettey Aavik, Marina Kähr, Terje Rüütel, Anu Ird, Eha Paade, Helle Siigur, Katrin Kärgenberg, Kaarin Lukk ja Marika Lehiste.

Kambja naisansambel Lüüra tähistab laupäeval kontserdi ja plaadiesitlusega 60. tegevusaasta täitumist. 

Juubelipidu Kambja kultuurikeskuses (Kesk 12, Kambja) algab kell 19. Õhtut juhib ja tantsuks mängib Kalmer Järv.

Külalisesinejana astub lavale meeste vaadendtantsupunt Väntvõllid ning söögi- ja joogipoolisega on kohal Haava Kõrts.

Alates kell 21.00 pääseb peole 7 eurot maksva pääsmega.

Kambja naisansambel loodi 1957. aastal puhkpillimuusika helilooja Uno Koppeli poolt, kes juhendas ansamblit 17 aastat. Järgnevad 17 aastat laulsid naised helilooja Silvi Kaivu juhendamisel, kes kirjutas ka naisansamblile laule. Lühemat aega on juhendajaks olnud Milvi Pintson, Maie Lõivuke, Ene Kister (Paidra), Silja Aavik ja Marika Lehiste. 1997. aasta sügisest kuni käesoleva ajani töötab ansambli juhendajana Anu Ird.

Kambja naisansambli esimeses koosseisus laulsid Õie Just, Hulje Koppel, Ilse Lind, Milvi Pehk, Lii Vare, Leida Kriisa, Ludmilla Sepp, Evi Isak ja Ehalaine Kondike. Kõige pikemat aega on ansamblis laulnud Evi Isak ja Ehalaine Kondike. Ansambli vanemaks oli pikka aega Evi Isak.

Naisansambli taset hinnati küllaltki väärikaks juba 1960.-1970. aastatel, kui osaleti toonase rajooni vokaalansamblite ülevaatustel ja Lõuna-Eesti kuue rajooni ülevaatustel, kus saavutati hinnatavaid kohti. Esinemispaikadeks on olnud peale Kambja saalide Vanemuise kontserdisaal, Tartu Ülikooli aula, Õpetajate Seminari saal, Tartu linna ja rajooni kultuurihoone, kontserte on antud Saaremaal, Põlvamaal, Haaslaval, Elvas, Värskas, Kuremaal, Orus, Uhtil, Kodijärvel, Aarikel ja mujal. Mitmel korral on esinetud ühiskontserdil Tartu meesansambliga “Viisivelled” ning meeldejäävad kontsertreisid on olnud Soome sõprusvalda Toivakkasse. Hea meelega esinetakse vallas toimuvatel üritustel.

Alates 2009. aastast kannab ansambel nime Lüüra. samuti anti välja esimene plaat.

 

 

Kino maale
EelmineTulekahi metallitööstuses
JärgmineElektritööd