Kambja matkarajad on avatud kõigile külastajatele

5542
Pangodi järve äärne Pikksaare ujumiskoht sai korraliku liivaranna. Foto: Taivo Prants

Palumägede matkarada ja lõkkekoht

Pangodi järve ääres asuvad Palumägede lõkkekoht ja Palumägede matkarada. 1 km pikkune mitmete järskude tõusude-langustega matkarada algab ja lõpeb Palumägede teise parkla juures. Matkarada sobib järveäärse puhkuse vaheldusrikkamaks muutmiseks neile, kes Palumägede lõkkekohas piknikku peavad ning loodust naudivad.

https://loodusegakoos.ee/kuhuminna/puhkealad/tartu-jogeva-puhkeala/1201

Pikksaare matkarada ja Pangodi lõkkekoht

Pangodi järve ujumiskoha ja telkimisala vahetust lähedusest saab alguse järveäärses metsas looklev 1 km pikkune vaheldusrikas metsarada. Rada algab ja lõpeb Pangodi järve ääres asuva infotahvli juures. Rajal jalutades saab nautida vaateid Pangodi järvele ja parkmetsale ning võimalik on teha väike põige vabadussõja mälestussamba juurde.

https://loodusegakoos.ee/kuhuminna/puhkealad/tartu-jogeva-puhkeala/1669

Istepink oru nõlval.
Suure-Kambja matkaraja tegid korda OÜ Ülenurme Teed mehed. Nüüd saavad matkajad jalgu puhata ja kauneid vaateid nautida. Foto: Taivo Prants

Suure-Kambja metsapark ja matkarada

Suure-Kambja metsapark on rajatud 18. sajandil Suure-Kambja mõisahoone juurde. Mõisahoone ees on säilinud kaks meie looduses haruldasena esinevat vana ja märkimisväärselt suurt euroopa lehist. Pargis kasvab Eesti jämedaim euroopa lehis, ümbermõõt 440 cm. Ümber paisjärve lookleb matkarada. Paisjärve ääres on ujumiskohad.

Vana-Kuuste park

3,5 ha suurune park on rajatud 19. sajandi algul regulaarse pargina. Sellest ajast on pärit suured pärnad. Pargi omapäraks on üheliigilised lausistandused (euroopa lehis, harilik tamm, harilik pärn) 19. sajandi lõpust. Parki ilmestab väikese saarega tiik.

Kambja terviserajad

Terviserajad pakuvad kõigile huvilistele aastaringset võimalust aktiivselt looduses liikuda. Rajad paiknevad Kambja aleviku lähedal Kopsumäe ja Köstrimäe ümbruses, 5 ja 7,5 km ring.

Veel teavet

Tõrvandi parkmets

Tõrvandi aleviku servas asub 1 km hooldatud metsarada ja välidrenažöörid.

Looduses liikudes tasub enda ja teiste huvides silmas pidada! 

Radadel liikudes hoia distantsi teiste Sulle võõraste looduses liikujatega. Lähikontaktide vältimiseks liigu radadel vastavalt kohapealsetele suunaviitadele, rajal vastutulijaid kohates möödu neist turvalises kauguses. Kitsal rajal kohtudes astu rajalt maha ja lase vastutulija mööda. Ka looduses kehtib koroonaviiruse vastu võitlemise valem 2+2. Kaasavõetud lemmikloom hoia looduses alati rihmastatult. Arvesta, et looduses puudub võimalus käsi pesta.

Mille jaksad loodusesse viia, selle jaksad ka tagasi tuua – oma jäätmed võta koju minnes kaasa!

Lõkke tegemiseks kasuta ainult ettevalmistatud lõkkekohti! Grillimissoovi õnnestumiseks tasub lisaks grillitavale toidule süsi või puud ise kaasa võtta. Kavanda oma retk selliselt, et puuduks vajadus käimlat kasutada. Kasutatud taskurätikuid, joogitopse, niiskeid salvrätikuid jm ära jäta vedelema, vaid võta need endaga kaasa!

Kõike seda tehes näitad, et hoolid nii looduse kui ka enda ja teiste inimeste tervisest ning heast käekäigust.

Head looduse avastamist!

Lisainfo on valla kodulehel.

TAIVO PRANTS,
valla keskkonnaspetsialist

Kino maale
EelmineKuidas koolid oma õppeaastat lõpetavad?
JärgmineNiida vähem muru – hoia elurikkust!