Heategevuslik kontserdisari „Eesti mõisad 2020“ Ülenurme mõisas

1598
Eesti Mõisad 2019. Viljandi mõis Schloss Fellin. Foto Karin Helstein.

Heategevuslik kontsertsari “Eesti mõisad” toimub sel aastal juba kahekümne teist aastat järjest. See sari on unikaalne kultuurinähtus, mis pakub mõisate kuldajastu muusikat keskkonnas kuhu see loodud on. Lisaks kultuurielamusele saab publik koos ajaloolase Jüri Kuuskemaaga tutvuda kontsertpaikade saatusega.

Sari on toetanud igal aastal üht väikest mõisakooli, -hooldekodu või -lastekodu, Maarja Küla ja Tartu ülikooli kliinikumi lastefondi. 21 aastat toetanud teisi abivajajaid, kuid nüüd on kultuur ise väga valusalt pihta saanud ja alates märtsist on eriolukorra tõttu ära jäänud kõik esinemised. Seetõttu otsustas kontsertsarja korraldav agentuur Corelli Music publiku kaasabil sel aastal toetada oma ustavaid mõisamuusikuid.

Sari on alates 1999. aastast oma publikule tutvustanud 89 erinevat mõisa üle Eesti. Suvel 2020 lisanduvad varasematele veel neli – Pootsi, Ülenurme, Valgu ning Vana-Antsla.

Kontsert Ülenurme mõisas (põllumajandusmuusemi peamajas, Pargi 4, Ülenurme) toimub reedel, 17. juulil algusega kell 18.

Esineb barokkansambel Corelli Consort ajastu pillidel: Mail Sildos ja Meelis Orgse – barokkviiulil, Villu Vihermäe – barokktšellol, Imbi Tarum – klavessiinil.

Haarava ajaloolise tausta annab kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa

 


Kontsertsari Eesti Mõisad 2020

 

Kino maale
EelmineHakka vahetuspereks!
JärgmineViisteist värsket vilistlast