Kunstilaager ja tänavakunsti töötuba ÜG-s

488
Foto: Marit Rauk

Kevadvaheajal toimus Ülenurme gümnaasiumi algkoolimajas käsitöö- ja kunstiringi lastele kunstilaager. Õpilased said kätt proovida akrüüli valamises, pulga- ja tassikookide valmistamises, seebi tegemises, pärlite lükkimises käevõruks, fimopärlite voolimises ja kaartide meisterdamises.

Foto: Kati Grauberg

Tänavakunsti töötuba

Ülenurme gümnaasiumi põhikooli õpilased Romek Soon, Romeo Rasmus Kiik, Katarina Reinhold, Karoli Kiik ning Mari-Johanna Ruut koos Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilastega osalesid 20. aprillil töötoas, mille korraldasid kunstnik Von Bomb ehk Indrek Haas ja Eesti Rahvakultuuri Keskus. Töötoa eesmärk oli tuua Eesti vaimset kultuuri tänapäeva. Selleks valmistasid õpilased ette meemid Tartumaa kihelkondade vanasõnadega.

Kõigepealt pidas rahvakultuuri keskuse töötaja Kati Grauberg noortele loengu sellest, mis see vaimne kultuuripärand üldse on. Seejärel tutvustas Von Bomb stencil- ehk šabloontehnika tänavakunsti ja tuntumaid selle tegijaid nii Eestis kui ka mujal. Õpilased asusid pärast kiirkursust tööle meemi šabloonide väljalõikamisega, mis osutus veidike raskeks, kuid kõik said hakkama. Lõpuks pritsiti meemid spreivärvidega papile, kasutades nii kohapeal välja lõigatud kui ka erinevaid teisi, juba olemasolevaid šabloone.

Noored lahkusid töötoast hea tuju ning uute kogemustega tuleviku tarbeks.

MARI–JOHANNA RUUT,
8.a klassi õpilane

Kino maale
EelmineÕpilased on targad esmaabiandjad
JärgmineTule anna oma panus Eesti ja Ukraina laste ühisürituste heaks!