Selgusid õpilasleiutajate konkursi eriauhindade saajad

1090
Konrad Saal

Selgunud on õpilasleiutajate riikliku konkursi eriauhindade saajad. Kokku kümme asutust ja organisatsiooni annavad välja eriauhinnad 26 tööle.

Kaks eripreemiat saavad Lümanda põhikooli 9. klassi õpilane Gert Lonks ja Ülenurme gümnaasiumi 2. klassi õpilane Konrad Saal. Gert leiutas ja ehitas valmis seadme Fasty, mis aitab kodus kasutatavaid seadmeid sisse lülitada täpselt sellisel kellaajal ja kuupäeval, nagu ise soovime. Konrad mõtles välja anduri jalgratturitele ja jalakäijatele, mis annab ehmatuse vältimiseks ennetavalt märku selja tagant mööduvast ratturist või jalakäijast.

Eripreemiad annavad välja Ameerika Ühendriikide suursaatkond Eestis, kuninglik Taani saatkond, Eesti rahvusringhääling (Lasteekraan), majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, patendiamet koostöös Maailma Intellektuaalomandi Organisatsiooniga (WIPO), Tallinna tehnikaülikooli Mektory tehnoloogiakool, Energia Avastuskeskus, Lottemaa teemapark, laste teadusajakiri Minu Maailm ja Eesti Post.

Eelkooli – 3. klassi astmes II preemia pälvinud Konrad Saali töö „HO!A“ juhendamise eest tunnustati Ülenurme gümnaasiumi õpetaja Kalli Irdi ja Konradi ema Mairit Saali.

Eesti Teadusagentuur

Lühendatud kujul Õpetajate Lehest

„HO!A“

Õpilasleiutajate videod

Tööde autorite endi tehtud õpilasuurijate videod

Kõik konkursi preemiasaajad koos eriauhindade saajatega

Kino maale
EelmineOsalemine teadusfestivalil
JärgmineMaaelumuuseumid kogub vahetut infot pandeemia mõjust Eesti maaelule