Ööjooks sobib ka päikselisse päeva

1164
Kõige nooremad spordipäevalised – Tähedraakonid ja (nooremad) Naerupallid. Foto: Monica Roosve

Kambja lasteaed Mesimumm võttis teist aastat osa Euroopa spordinädala kampaaniast septembri lõpunädalal, korraldades lastele mõeldud traditsioonilise spordipäeva.

Kõige pisemad lapsed (Tähedraakonid ja nooremad Naerupallid) harjutasid spordipäeval oma rühmaõpetajate juhendamisel lasteaia õuealal, teised tegutsesid Kambja kooli staadionil. Osalejad said vastavalt eale sooritada erinevaid alasid – jookse, palli- ja vahtodaviskeid, kaugushüppeid, lõbusaid teatejookse. Kõik lapsed said tänutäheks spordinädala diplomi ja sussikoti ning Salvest toetas maitsvate puuviljadest tehtud smuutidega.

Eraldi väljatoomist väärivad aga Õunakeste rühma lapsed, kes leidsid endas nii palju energiat ja motivatsiooni, et tegid lisaks spordipäeva aladele läbi ka Rakvere ööjooksude sarja kuuluva laste Cappy virtuaaljooksu! Õunakeste rühma aktiivne lapsevanem saatis õpetajatele meilitsi virtuaalse Cappy jooksu lingi. Õpetajatele tundus mõte huvitav. Nad läksid lasteaia liikumisõpetaja Monica Roosve jutule, kes oli kohe nõus koos nendega selle jooksu lasteaia spordipäeval ette võtma. Lapsed registreeriti võistlusele ja jäädi spordipäeva ootama.

Õunakeste rühma 5-6aastased lapsed Cappy ööjooksu kingitustega. Foto: Monica Roosve

Spordipäeva hommikul tegi tuju heaks päikseline taevas. Kõigepealt said lapsed joosta 100 meetri distantsi. Kiireimad jalad olid Robin Reinholdil. Edasi võtsid lapsed mõõtu võistkondlikus teatejooksus. Selle võistluse võitis sõprus. Järgmiseks võistlusalaks oli kaugushüpe, milles jõudis lennukalt kaugele Marten Paide. Spordipäeva alade lõpetuseks oli vahtplastodade vise. Tšempioniks sai Marten Paide.

Seejärel pandi kõik Õunakesed jooksurajale ritta ja anti stardipauk Rakvere virtuaalsele Cappy laste ööjooksule. Kõik lapsed vudisid kolmsada meetrit joosta ja jooksuankruks olid õpetajad. Esimesena jõudis finišisse Joonas Kolossov. Lapsed olid väsinud, kuid rõõmsad ning jõudsid pärast põgusat puhkepausi jälle spordiväljakul joosta. Virtuaaljooksul osalenud said oma kingitused kätte mõned nädalad hiljem. Kõik olid nõus, et ööjooksu võiks teinekordki keset päeva joosta.

Aitäh hea koostöö eest Kambja koolile, Salvestile, kõigile lasteaia õpetajatele ja töötajatele ning suurim tänu lastele!

MONICA ROOSVE,
liikumisõpetaja

HELGI, KERSTI JA MERLIN,
Õunakeste rühma õpetajad

Kino maale
EelmineJooksime taas Direktori karikale
JärgmineÜlenurme gümnaasiumi kogukonnapraktikandid MTÜs Õnnemaa