Kambja laulukoor Läte käis Saaremaal kontserttuuril

858
Kambja laulukoor Läte Saaremaal. Ees keskel dirigent Saidi Tammeorg.

Põuase juulikuu alguses võttis laulukoor Läte ette kontsertreisi Eesti suurimale saarele – Saaremaale. Tegemist oli reisiga, kus oli ühendatud nii töö kui ka lõbu ning seejuures ei olnud vähetähtis tutvustada saarlastele koorilaulu hälli.

Esimesena oli meie võõrustajaks Muhu Muuseum koos peremees Meelisega, kes tutvustas meile meeleolukalt Muhu ajalugu ja kultuuri. Seejärel oli meil suurepärane võimalus esineda muuseumis koos Soomest pärit laulukollektiiviga «Sabrina ja Saarten tyttäret». Muhus olles tutvusime ka kohaliku jaanalinnufarmi karvaste ja sulelistega.

Samal õhtul viis meie tee järgmisse esinemispaika – Saaremaal asuvasse Kavandi külla, kus toimus simmanitesarja «Kuie kandi kella kuiene simman» järjekordne pidu, kus astus üles esinejaid nii saarelt kui mandrilt.

Järgmisel päeval tutvusime saare vaatamisväärsustega. Muuhulgas oli meil erakordne võimalus külastada Pöide pruulikoda, kus peremees Koit tutvustas koja töid ja tegemisi ning lubas meid piiluda ka villimise tagatubadesse. Lauluhääle teravustamiseks oli meil võimalus degusteerida ehedat saaremaist ölut. Saime kinnituse, et pruulikoda sobib hästi ka laulukojaks.

Õhtune esinemine toimus meil Kärla pargi laululaval. Teiste seas oli tulnud meid kuulama ja tervitama suursuguse Vaba Rahva Laulu eestvedaja Ülo Kannisto, kellel oli ka oma osa, et meie kontsertreis toimus. Soojade sõnadega tuli meid tervitama ka kohalik Kärla memmeke, kes pajatas oma toredatest aastatetagustest mälestustest seoses Kambjaga. Jutu käigus selgus, et tegemist on meie koduvalla Kambja keskkonnaspetsialisti Taivo Prantsu emaga. Siinkohal saame edasi anda tema tervitused kunagise kodukandi rahvale.

Viimasel päeval saarel lubasime endale välja teenitud puhkusepäeva, kus saime turgutada nii vaimu, külastades erinevaid vaatamisväärsusi, kui ka keha Tihemetsa Tiina talu värskelt küpsetatud suitsulestadega.

Tänusõnad reisi sujumise eest võlgneme Kärla pastoraadile ja tema perenaisele, kes hoolitsesid meie hea une eest, Värava talu perenaisele, kes kostitas meid toekate ja maitsvate hommikusöökidega, bussijuht Avole, kes meid igale poole kohale sõidutas, ja Kambja Vallavalitsusele, kes meie tegemistele on õla alla pannud. Suur aitäh ka meie dirigendile Saidile!

ELERIN PIIROJA,
Kambja laulukoori Läte koorivanem

Kino maale
EelmineÜlenurme gümnaasiumi algkooli kingitus Eestimaale
JärgmineReisimine pakub rõõmu ja kosutab enesetunnet