Suvine noortemalev Kambja noortekas

1027
Kas tunnete ära pildi keskel asuva noorte hulgas väga populaarse kuulsuse? Jah! See on 5MIINUS grupeeringu liige Põhja-Korea

Kambja noortekeskuses oli 8.–19. juulil ööbimisega noortemalev. Maleva raames tegid noored palju tööd, leidsid uusi sõpru, osalesid aktiivtegevustes ning erinevatel väljasõitudel.

Sellel aastal olid noortemalevale tööandjateks Trives OÜ ja Cambi OÜ; esimeses firmas tegid noored suurpuhastust ning teises heakorratöid koolis, surnuaias ning alevikus.

Lisaks tööle pakub malev ka võimalust kohtuda erinevate põnevate inimestega, veeta aktiivselt vaba aega ning külastada põnevaid kohti. Malevlastel käis külas loomakasvatuse eriala doktorant Maria, kes rääkis koertest ja lemmiklooma pidamisest, ning blogija Kai. Kai on nimelt pime ning tema oluline kaaslane on just juhtkoer. Seega noored said külalistelt kuulda, kuidas arvestada enda, võõra ning pimedate juhtkoertega, kas ja kuidas pakkuda abi tänaval liikuvale pimedale, ning samuti tõid külalised noortele väga palju elulisi näiteid reaalsetest olukordadest.

Kai tegemistega saab olla kursis tema blogis (puhtapime.ee) ja ka Instagramis (pimeblogija).

Malevas käis külas ka partnerjooga treener Kristin AcroYoga Tartust. Noored said ületada nii mõnegi hirmu ning uued oskused omandati naerusui. Veel hiljemgi rääkisid noored suure tuhinaga olnud acroyogast.

Igal õhtul toimusid ka erinevad aktiivsed tegevused: ujumine, mängud ja võistlused. Ühel õhtul tegime väljasõidu ka Tartusse, et panna end proovile Tähtvere ronimisseinal ronides.

Suurem väljasõit toimus nädalavahetusel ning see on olnud alati noorte valida. Selle aasta väljasõiduks valisid noored Vudila mängumaa külastuse. Maleva väljasõitude puhul on oluline, et noored ise teevad valiku, kuhu nad tahavad minna, ja teevad ise vajalikud ettevalmistused: broneerivad piletid, tellivad bussi, korraldavad toitlustuse. Ise tehtud, hästi tehtud! Väljasõit oli meeleolukas ja ka ilm soosis ettevõtmist!

Traditsiooniliselt ei puudunud malevast ka taaskasutusele suunatud moesõu ning vääriline lõpupidu. Kas sina tunned ära pildi keskel asuva noorte hulgas väga populaarse kuulsuse? Jah! See on 5MIINUS grupeeringu liige Põhja-Korea, kes ei pidanud paljuks oma tiheda esinemisgraafiku kõrvalt jagada meie noortele maleva viimasel õhtul enda elu ja kogemusi. Samuti räppis Põhja-Korea sisse meie maleva hümni, mis sellisel kujul ka konkursile esitatakse.

Kambja noortemaleva noored osalesid ka 7.-8. augustil Tartumaa malevate kokkutulekul Elvas, kus meie maleva hümn sai uuesti räpina esitatud ning pälvis ka tunnustuse! Aitäh Kristofer Saarele hümni autentse esitamise eest!

Suur aitäh meie toredatele juhendajatele ja ettevõtete esindajatele Trives OÜst ja Cambi OÜst, kes võtsid vaevaks noori malevlasi juhendada ning toetada! Aitäh Kambja spordihoonele ning Haava kõrtsile!

Malevasündmustest ja infot uue maleva kohta saad lugeda ka meie FB-lehelt facebook.com/kambjanoortekeskus/ või kodulehelt ookull.ee.

Noortekeskus on jälle avatud 21. augustist juba tavapärastel aegadel teisipäevast reedeni kell 13.00 – 19.00!

Kohtumisteni!

TRIINU JA KELLI
Kambja noortekeskusest

Kino maale
EelmineKoerte kiipimise sooduskampaania
JärgmineSuur lilleaed ja 620 vaasi