Kambja laulukoori Läte 225. hooaeg

1122
Kambja laulukoor Läte XXVII üldlaulupeol. Foto koori arhviivist.

Üldlaulupeo võimsad lõppakordid veel kõrvus kõlamas, hakkab Kambja laulukoor Läte end sättima oma 225. juubelisünnipäevaks, mida tähistatakse 29. novembril 2019. a. Nimelt märgib aastaarv 1794 pastor Heinrich August Erxlebeni juhatamisel mitmehäälse koori tegevuse algust Kambja kiriku juures. Oleme üks esimesi mitmehäälseid laulukoore Eestis ja meie kodukanti nimetatakse õigusega Eesti koorilaulu hälliks.

Nüüdseks on Kambja laulukoor Läte Kambja kultuurikeskuses tegutsev segakoor – aktiivne, laulmist armastav ja seiklushimuline lauluseltskond, kelle tegemised viivad tihti ka kodumaalt kaugemale. Eelmisel hooajal oli meid kokku kolmkümmend neli eri vanuses meest ja naist, keda ühendas armastus koorilaulu vastu. Alates 2014. aastast juhtab koori staažikas dirigent Saidi Tammeorg, kontsertmeister on Marika Odar.

Kambja laulukoor on laulnud kõikidel vabariiklikel laulupidudel alates esimesest üldlaulupeost 1869. aastal. Koor on osalenud maakondlikel laulupidudel, võrukeelsel Uma Pidol, Vaba Rahva laulupeol ja muidugi tähtpäevalistel üritustel oma vallas. Traditsiooniliselt esineb koor jõulujumalateenistustel Kambja kirikus. Kooril on olnud eriilmelisi esinemisi Eestimaa erinevates paikades ning kaugemalgi. Viimastel aastatel oleme väisanud erinevate maade festivale: lauldud on Ungaris, Austrias, Soomes, Tšehhis, Horvaatias. Esinenud oleme ka Peterburis.

Kooril on sõprussidemed Toivakka valla kirikukooriga Soomes, Capruni segakooriga Austrias, Võru segakooriga Tervis, Põltsamaa segakooriga Heli ja Põlva segakooriga Kevadised Hetked. Kohtutud on ka Peterburi Eesti Seltsi segakooriga.

Head koostööd koduvallaga kinnitab tõik, et koor sai eelmisel hooajal Kambja vallavalitsuse ja Eesti kultuurkapitali rahalisel toetusel üheksa uut meeste ja kuus uut naiste Kambja kihelkonna rahvarõivakomplekti.

Kooriproovid toimuvad esmaspäeviti kell 18.00 Kambja kultuurikeskuses.

Esimene kokkusaamine on 9. septembril.

Uue hooaja algul on teretulnud uued kooriliikmed, et üheskoos väärikat koorilaulu traditsiooni edasi kanda. Huvilistel palutakse tulla dirigendiga kohtuma 2. septembril või 9. septembril kell 17.30 Kambja kultuurikeskusesse (Kesk 12, Kambja alevik); valmis tuleks olla lihtsa laulukese esitamiseks. Muul ajal kohtumise kokku leppimiseks tuleks ühendust võtta dirigendiga telefonil 5309 9523. Koori tegevuse ja plaanide kohta võib lisainfot küsida ka koorivanemalt telefonil 502 4804.

Jälgi meid ka Facebookis facebook.com/kambjalaulukoor/.

Selleks, et saaksid leida end juba järgmisel üldlaulupeol tehtud koori ühispildilt, tuleb sättima hakata juba täna!

AVE HUSSAR,
Kambja laulukoori Läte koorivanem

 
Kino maale
EelmineUuenenud lasteaial on uus juht – Merle Kõrgesaar
JärgmineKolmesaja kolmekümne kolmas õppeaastavahetus Kambjas