Aasta lõpuks valmib Tõrvandis uus lasteaiahoone

2630

Alles see oli, kui kohalikud elanikud said rõõmustada Ülenurme lasteaia kauaoodatud ja kauni renoveerimistulemuse üle. Nüüd on astutud järgmine suur samm – lõppenud on Tõrvandisse Ringtee 1 rajatava uue lasteaia ehituse riigihange. Edukaks tunnistati ASi Tartu Ehitus pakkumus, kelle tööde maksumuseks koos käibemaksuga on ümmarguselt 3,3 miljonit (3 292 215,60) eurot. Ehitust rahastatakse valla eelarvest. Lasteaia valmimise aeg on 2021. aasta jaanuar ehk ehitamiseks kulub lepingu allkirjastamisest alates 10 kuud.

Viimastel aastatel on AS Tartu Ehitus vallas ehitanud ka teisi hooneid, näiteks Tõrvandi lasteaia juurdeehituse ja renoveerinud Lennu 42 kortermaja. Varasema kogemuse põhjal on põhjust loota, et koostöö sujub ka sel korral tõrgeteta.

Nõudlus lasteaiakohtade järele on jätkuvalt kõige suurem Ülenurme kandis ning uue maja valmides lisanduvad 160 kohta peaks looma lasteaiajärjekorrale kindlasti olulist leevendust. Esimesed rühmad peaksid igati kaasaegses hoones sisustatud saama ja tööd alustama 2021. aasta alguses. Vald saab lasterohkuse üle küll ainult rõõmustada ja perede heaolu on seatud kindlaks prioriteediks.

Lisaks lasteaiale saab vastses hoones uued ja avaramad ruumid ka Tõrvandi raamatukogu. On ju raamatukogul ühiskonnas täita tähtis roll ja valla eesmärk on kujundada raamatukogust atraktiivne koht nii lugemiseks, kooskäimiseks, huvitegevuseks kui elukestvaks õppeks.

Ehituse ajal on raamatukogu avatud Tõrvandis Papli 5 teisel korrusel, sissepääs katlamaja poolt.

Liivati Hambaravikabinet OÜ avab uksed oma uutes ruumides Tõrvandis Papli 6.

KRISTI KULL,
valla arendusjuht

Kino maale
EelmineTartumaal alustas tegevust ainulaadne haagiste müügipunkt
JärgmineTerviseamet: Hiinast ja Põhja-Itaaliast jt nakkuskolletest saabunutel tuleks võimalusel 2 nädalat kodus püsida